Avtorica projekta

Če sem se že tako potrudila za ta projekt, bi bilo lepo, da bi vsaj malce spoznali tudi avtorja projekta. Smo druga generacija na tej smeri, tako da je veliko povpraševanja po tovrstnih izdelkih. Tako vam olajšamo delo in nam lahko pišete ali pa ustavite na hodniku šole. Največja verjetnost pa je, da nas dobite v šolskem bifeju pri Maji in Vesni.

Čisto na kratko se vam bom predstavila. Kako sem dobila idejo? Malce sem pogledala učbenike. Najbolj zanimiva se mi je zdela snov o linearni funkciji. Izdelava skic v Cabriju pa mi je bila dodatna motivacija. Zamisel je padla in tako sem se morala samo še vsesti za računalnik in projekt razviti v zaključeno celoto.

 Maruša Dežman

Na svet sem prijokala 13.marca 1978. Potem sem sedem let nagajala mami in očiju, predem sem šla v prvi razred OŠ Davorina Jenka. Tja sem hodila osem let. Zelo mi je bilo všeč, zato se še danes z veseljem vračam tja na prakso. V osnovni šoli sem se redno udeleževala raznih tekmovanj. Bila pa sem tudi osem let aktivna tabornica. Nekaj časa sem bila tudi sama vodnica, vendar mi je to pobralo preveč časa, zato sem vodenje pustila. To mi je še danes žal.

Po osnovni šoli sem se vpisala na ekonomsko šolo v Kranju. Tam sem se takoj vklopila v okolje, saj je bil to tudi čas, ko smo s kolegi začeli hoditi v diskoteke in nočne lokale. Če se spomnim za nazaj, sem bila vsa navdušena, ko sem bila lahko po deseti uri zunaj.

Ko sem maturirala, sem se vpisala na PeF. Tukaj mi je še kar všeč. Tu imam nekaj kolegic, s katerimi si popestrimo nekatera dolgočasna predavanja. Velikokrat ga skupaj žuramo, tako da nam ni nikoli dolgčas.

V prostem času, če mi ga kaj ostane zelo rada kolesarim in hodim v hribe. Kolesarim pa najraje po gozdu, kjer je prijetno hladno, pa še večji adrenalin je. V zimskem času pa smučam na Krvavcu, ki ga imam pred nosom, če se lahko tako izrazim. Drugače pa veliko inštruiram mlajše otroke. Delo z otroki me zelo veseli, zato uživam v svojem bodočem poklicu.

Sicer pa zelo veliko govorim, kar lahko povejo tisti, ki se družijo z mano. Kaj naj rečem, rada spravljam ljudi v smeh in dobro voljo. Kjer se kaj dogaja, sem ponavadi zraven. Če je le možno.

Sem pa tudi navdušena motoristka. Čeprav nimam svojega motorja, si ga sposodim in tako naredim kako turo, kjer ni policajev. Sem imela že probleme.

V prihodnosti pa bi rada uspešno končala faks. Moja želja pa je tudi, da bi se naučila igrati na kitaro. Bomo videli kako se bo izteklo.

Sicer pa imam eno sestro Matejo, ki je leto dni starejša. Letos je diplomirala na Ekonomski fakulteti. Čeprav je še mlada, pa se bo letos tudi poročila. Kriza vam povem. Za take "fore" jaz še nisem.

Lahko mi pa tudi pišete na e-mail: mailto:marusa.dezman@kiss.uni-lj.si

Hvaležna bom, če mi boste pisali in povedali vaše mnenje o našem projektu.

Pri predmetu Didaktika računalništva je bil naš mentor dr. Vladimir Batagelj. Pri izdelavi seminarskih nalog, nam je pomagal z koristnimi nasveti.

Ker sem študentka smeri matematike in računalništva, smo pri predmetu Računalniški praktikum v prvem letniku že izdelali svoje domače strani. Lahko si jih ogledate tukaj.

Nazaj na začetek